Υδροθερμική - Κατασκευή & Συντήρηση Πισίνας
Όπου κυλάει νερό…
 • Ελληνικά
 • English


Ερωτήσεις

Βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις που δεχόμαστε πιο συχνά (FAQ)

1. Πόσο πρέπει να φιλτράρετε η πισίνα την ημέρα;

Οι πισίνες πρέπει να φιλτράρονται τουλάχιστον από 8 έως 12 ώρες την ημέρα (να κάνει κύκλο όλο το νερό 4-6 φορές) κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Κατά προτίμηση την διάρκεια της ημέρας ή όταν χρησιμοποιείται η πισίνα.

2. Πόσο συχνά πρέπει να τεστάρω το νερό της πισίνας;

Ανάλογα με τα χημικά που χρησιμοποιούνται και το είδος της πισίνας (τύπος κατασκευής, μέγεθος), η συχνότητα των τέστ ποικίλει από πισίνα σε πισίνα. Μαθαίνοντας την πισίνα με τον καιρό, δημιουργείτε μία ρουτίνα που ταιριάζει στην δική σας. Συνήθως μία-δύο φορές εβδομάδα για ιδιωτικές και καθημερινά για τις δημόσιες.

3. Αν η πισίνα έχει άλγη, τι πρέπει να κάνω;

Ανάλογα με το είδος των άλγεων που έχει η πισίνα, μία ισχυρή δόση “Shock” αλγοκτόνου προτείνεται για να διαλύσει τα βακτήρια και τα άλγη.
Στην συνέχεια φιλτράροντας συνεχώς το νερό καθαρίζει γρήγορα.

4. Πόσο πρέπει να περιμένω μέχρι να χρησιμοποιήσω ξανά την πισίνα μετά από ένα Shock με χλώριο;

Πρέπει να πέσει κάτω από το 3. Συνήθως όταν γίνεται Shock με χλώριο, το επίπεδο του χλωρίου θα πέσει κάτω από 3 μέχρι το επόμενο πρωινό.

5. Πώς να διατηρήσω την πισίνα μου καθαρή;

 • Η καλύτερη ώρα για να κάνετε test στο νερό είναι το απόγευμα, πριν προσθέσετε χημικά και ξανά το πρωί για να σιγουρευτείτε ότι το νερό είναι κατάλληλο για μέρες
 • Εάν η πισίνα χρησιμοποιείται διαρκώς τότε τα test πρέπει να γίνονται πιο συχνά μέσα στην εβδομάδα.
 • Ο δυνατός ήλιος μπορεί να ελαττώσει την ποσότητα του χλωρίου στο νερό κι επομένως τα επίπεδα του χλωρίου πρέπει να ελέγχονται διαρκώς ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.
 • Το χρώμα του νερού της πισίνας θα πρέπει να είναι κρυστάλλινο μπλε και οτιδήποτε αντικείμενα ή σωματίδια βρίσκονται στην επιφάνεια ή μέσα στο νερό δεν πρέπει να αγνοούνται. Συστηματικός καθαρισμός της επιφάνειας, των τοιχίων αλλά και του πυθμένα είναι απαραίτητος.
 • Εάν η πισίνα έχει Skimmer τότε απαιτείται συστηματικός καθαρισμός στα καλαθάκια τους.
 • Έλεγχος των εισαγωγών και των εξαγωγών της πισίνας. Δηλαδή αν λειτουργούν κανονικά ο πυθμένας, τα skimmer, τα στόμια, η σκούπα, η υπερχείλιση κ.τ.λ.

6. Γιατί είναι η πισίνα θολή;

Μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες αυτό.

 1. Υψηλό PH
 2. Χαμηλό Χλώριο
 3. Υψηλό επίπεδα της συνολικής αλκαλικότητας
 4. Υψηλά επίπεδα μετάλλων (άχρωμο νερό)
 5. Υψηλά επίπεδα άλγεων
 6. Το φίλτρο χρειάζεται καθαρισμό ή service
 7. Μεγάλες ποσότητες μικροσκοπικών σωματιδίων στο νερό

Πρώτα ελέγξτε αν έχει λειτουργήσει το φίλτρο αρκετά σε καθημερινή βάση. Και μετά, αν τα επίπεδα των χημικών της πισίνας είναι ιδανικά.

7. Πόσο σημαντικό είναι το pH;

Το pH μιας πισίνας είναι πολύ σημαντικό. Εάν είναι πολύ υψηλό, το νερό μπορεί να αρχίσει να καταστρέφει τον εξοπλισμό μιας πισίνας κι ακόμη και την επιφάνεια της πισίνας. Χαμηλό pH προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα. Το ίδιο μπορεί να προκαλέσει και το υψηλό pH.

8. Χρήση χημικών και αποθήκευση

 • Ελαχιστοποιήστε τα διαφορετικά είδη χημικών που αποθηκεύετε.
 • Μην αγοράζεται περισσότερα από αυτά που θα καταναλώσετε σε μία σεζόν. Τα περισσότερα από τα χημικά της πισίνας δεν μπορούν να διατηρηθούν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
 • Μην τα αποθηκεύεται μαζί με αλλά χημικά ή άλλα αντικείμενα.
 • Όλα τα είδη των οξέων αντιδρούν επικίνδυνα με όλα τα είδη Χλωρίου.
 • Πάντα χρησιμοποιούμε γάντια και γυαλιά όταν τα χειριζόμαστε.
 • Πάντα μακριά από τα παιδιά.
 • Βάζουμε ταμπέλες σε όλα.


Δε βρήκατε απαντήσεις;

Σε περίπτωση που δε βρήκατε τις απαντήσεις που αναζητούσατε εδώ ή έχετε περισσότερες απορίες, μη διστάσετε να στείλετε κάποιο μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Επικοινωνία